Családi fotózás a Hajógyári-szigeten: Egy különleges élményfotózás

fényképész családi fotózás szabadtéren

Idén az első családi fotózásom a Hajógyári-szigeten Vandáékkal volt, ők egy nagyon kedves és vidám négytagú család. Mikor megérkeztek Vandáék, Nimród (a nagyobbik fiú) még eléggé félénk volt és távolságtartó. Persze ezen nem lepődök meg, a legtöbb gyerkőcnél idő kell, amíg kicsit feloldódnak. Meg vannak erre a módszereim, hogyan tudok hozzájuk, mindenképpen az ő ritmusukban, közelebb kerülni. Általában a családi fotózás elején szoktam elkészíteni a közös képeket, mert később, amikor beindul a rohanhatnék, már nehezebb elkapni őket. Szerencsére később lesz az évenként megrendezésre kerülő Sziget fesztivál, így nyugodtan mehettünk a Hajógyári szigetre. Bár sok ember volt, ekkora területen könnyű volt elkerülni őket.

Első helyszín: közös családi portré fényképek elkészülnek

Elsőként egy pléden ülős, fára mászós helyre mentünk. Nimród végül nem akart fára mászni, de közös képek és rohangálós fotók készültek, ahol mindannyian jól szórakoztak. Nimród a futkározós feladatokat nagyon élvezte, mosolya mindannyiunk arcára mosolyt csalt. Bulcsú, a kisebbik fiú, jól elvolt anyukája ölében, vele kifejezetten könnyű dolgunk volt, hiszen végig jókedvű maradt, és mivel már tud járni is, sétálós képeket is tudtam róla készíteni.

Változatos fényképek és helyszínek

A Hajógyári-sziget változatos helyszíneivel remek lehetőséget kínál a szabadtéri fotózásra és számomra az nagyon fontos, hogy változatosak legyenek a fényképek, ne egy helyszínen készüljön el minden kép. Az első helyszín után átmentünk a vízpartra, ahol szintén sikerült vidám és nevetgélős fényképeket készíteni. Nimród kifejezetten élvezte a kavicsdobálást, mondjuk ezt általában a fiúk nagyon szokták szeretni. A vízpart és az erdő különösen szép hátteret adott a családi fotóknak, plusz sikerült még egy két közeli képet is készíteni, néhány igazán szép pillanatfotó is elkészült.

Élményfotózás

Számomra nagyon fontos, hogy a fotózás ne csak egy kötelező program legyen, amin túl kell lenni, hanem élvezetes program is legyen egyben, így lesz a fotózás igazi élményfotózás! Ehhez sok lazaság, beszélgetés, kötetlen hangulat kell, hogy a családtagok természetesen viselkedjenek és élvezzék a pillanatokat. Vandáék esetében ez különösen igaz volt. Nimród, bár eleinte félénk volt, hamar feloldódott, és vidáman vett részt a fotózásban. Bulcsú baba is jól elvolt, de főleg a szülők ölében. Ezek a pillanatok örök emlékké válnak, előre még talán nem is érezzük a jelentőségüket. 20-30 év múlva viszont igazi kincsnek lesznek, amikor család tagjai a képeket visszanézve újra átélhetik ezeket az élményeket.

A fotózás végén még elcsíptük a naplementét

A naplemente mindig varázslatos hátteret ad a fényképeknek. Visszafelé úton, a rét mellett még sikerült néhány naplementés fotót is készíteni. A lenyugvó nap fényei különleges hangulatot kölcsönöztek a képeknek. A sok szeretet és egyszer, egy összetartó család, vidámság, ezek mint tükrödődnek a képeken. A szülőkről készült fénykép pedig szintén nagyon fontos, hiszen az ő szerelmükből született ez a két csodálatos gyerkőc. Így teljes a fotósorozat.

Vanda visszajelzése

A fotózásn végén Vanda elmondta nekem, mennyire örül, hogy Nimród is nagyon jól érezte magát, mert ő viszonylag félénk szokott lenni idegenekkel. Szerencsére Nimród idővel közel engedett magához és megszokta a közelségemet és így igazán vidám és őszinte képek készülhettek. Nagyon örülök, hogy én örökíthettem meg őket így négyen együtt.

A Hajógyári-sziget: ideális helyszín családi fotózáshoz

A Hajógyári-sziget nem csak a természet közelsége miatt ideális helyszín, hanem a változatos terepviszonyok miatt is. Legyen szó erdőről, vízpartról vagy nyílt terepről, mindenhol remek fotók készíthetők. A családok számára fontos, hogy olyan környezetben legyenek, ahol jól érzik magukat, és ahol a gyerekek szabadon játszhatnak, ez pont egy ilyen hely.

A családi fotózás, különösen szabadtéren, mindig különleges élmény. A természet közelsége, a közös játékok és a szép helyszínek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a fényképek valóban különlegesek legyenek. Remélem, hogy Vandáék is örömmel nézik majd vissza ezeket a képeket, és emlékeznek az együtt töltött vidám percekre a Hajógyári-szigeten.

Ha kedvet kaptál a fotózáshoz, akkor lépj kapcsolatba velem a Kapcsolat menüponton keresztül, vagy az alábbi elérhetőségeim bármelyikén!

További tartalomért tekintsd meg a többi bejegyzésemet is: