A kismama fotózás mikor ajánlott

kismama fotózás bérelhető ruhában
Mindenki a legszebb formájában szeretné megörökíteni az áldott állapotot és ehhez érdemes tudni, hogy mikor ajánlott a kismama fotózás. Nem szerencsés, ha túl pici a pocak, de az sem cél, hogy a leendő édesanya számára megerőltető vagy megterhelő legyen egy ilyen alkalom.
Időben történő egyeztetéssel és hasznos tippekkel, trükkökkel nem csak szuper képek születnek, hanem klassz élmény is lesz a kismama fotózás.
 

A kismama fotózás mikor a legalkalmasabb? 

Természetesen ez is, mint a várandósság során oly sok egyéb dolog, alkattól és személyiségtől is függ. Nincs egyetlen, ökölszabályként elfogadott időpont, amikor érdemes a fotózást megejteni.
Általánosságban elmondható, hogy a második trimeszter második felében már szépen látszik a kerekedő pocak. Ekkora már a terhességi rosszullét is csillapodik és a kismamák visszanyerik vitalitásukat. Még nem fáradnak el nagyon hamar és tapasztalataim szerint ilyenkor szinte sugároznak a boldogságtól az anyai örömök elé néző nők.
 

Kismama fotózás hány hetesen ajánlott? 

Sokszor keresnek meg ezzel a kérdéssel. Úgy gondolom, hogy nem csak a csodálatos képeket kell szem előtt tartani. Én azt szeretném, hogy a hozzám érkező kismamák élvezzék és meg tudják élni a fotózást. Az a célom, hogy amikor már a kisbabájukkal a karjukban nézegetik a képeket, arra gondoljanak, hogy életük egyik kellemes és meghatározó élménye volt ez a fotózás.
Éppen ezért én azt szoktam javasolni, hogy a várandósság 25-33. hetére tervezzük be a fotózást.
 
Minden nő és várandósság egyedi és különböző. Ezért érdemes néhány szempontot mérlegelni a fotózás előtt, például:
  • Milyen stílusú fotót szeretnének?
  • Milyen a kismama alkata?
  • Mennyire gyorsan nő a pocakja?
  • Ezt az is befolyásolhatja, hogy hányadik terhességről van szó.
  • Milyen egészségi állapotban és érzelmi hangulatban van a kismama?
  • Van-e egyéni kívánság
  • Kültéri vagy beltéri fotókat szeretne?
 

Mikor érdemes a kismama fotózás ikreknél? 

Iker terhesség esetén más tényezőket is figyelembe kell vennünk. Jellemzően gyorsabban szokott nőni a pocak és a kismamák hamarabb is elfáradnak. Gyakrabban válnak egyes pózok kényelmetlenné számukra a nagyobb súly miatt.
Sajnos az ikrek esetében arra is számítani kell, hogy a babák egy picit hamarabb érkeznek a kitűzött dátumnál. Ezért azt szoktam javasolni, hogy a 22-29. hét között ejtsük meg a fotózást.
Ekkor még kényelmesebb a pózolás, mozgás és az édes teher is könnyebben cipelhető.
 

Kismama fotózásra mikor érdemes időpontot foglalni?

Mivel ez nem egy olyan jellegű fotózás, ahol ugyanazok a körülmények és állapotok fenntarthatóak akár hetekkel később is, így ebben az esetben jobb előre gondolkodni.
Ajánlott a tervezett időpont előtt legalább 4 héttel időpontot egyeztetni, hogy biztosan legyen szabad kapacitás. 
Ha apuka, már cseperedő gyerkőcök vagy más rokonok is szeretnének szerepelni a fotózáson, akkor ennyi idővel előtte még a napon belüli igazodás is könnyebb. Így figyelembe tudjuk venni, az esetleges napközbeni szundit a gyerkőcnek vagy a munkaidőt a felnőtteknek. Fontos, hogy mindenki kipihent és vidám legyen a felvételeken.
 
Mivel minden várandósság egy egyedi és megismételhetetlen állapot, ezért arra törekszem, hogy ez a csoda a képeken és az emlékekben is visszaköszönjön.
 
Mérlegelni kell a kismamák egészségi állapotát és kívánságait és eszerint kiválasztani a számára ideális időpontot.
Én a második trimeszter második felét vagy a harmadik trimeszter elejét ajánlom, de természetesen bármikor és akárhányszor lehet fotózást tartani a várandósság során.

Ha kedvet kaptál a fotózáshoz, akkor lépj kapcsolatba velem a Kapcsolat menüponton keresztül, vagy az alábbi elérhetőségeim bármelyikén!

További tartalomért tekintsd meg a többi bejegyzésemet is: