Gyakran ismételt kérdések

Általános kérdések

Igen, a fotózás végén a kérésedre átnézzük az összes képet a fényképezőgép kijelzőjén és ha nem tetszenek a képek, akkor a fotózás árát nem kell kifizetned és a képeket nem fogod megkapni. 8 éve fotózok és több mint 400 elégedett ügyféllel dolgoztam már együtt, így én tudom, hogy minden fotózásból kihozom a maximumot, de megértem azt is, ha bizonytalan vagy és így a garancia leveszi az aggódás terhét a válladról.

Igen, ennek 8 000 Ft plusz díja van és Budapesten kívül 100 Ft/km díj is fizetendő.

Érdemes a nagy márkajeles, feliratos, nagyon kockás vagy nagyon csíkos ruhákat elkerülései, mivel ezek elvonják a figyelmet a fotóalanyról. A fotózás előtt tudunk egyeztetni a ruhákat illetően, tudok ötleteket adni, van ehhez egy fényképes albumom.

A nyers képeket digitálisan, vízjelezve feltöltöm egy internetes galériába, ahonnan ki tudod választani, melyik képeket szeretnéd majd megkapni.

Amennyiben a képeket 1 hét alatt kiválasztod, akkor az átadásuk 10 munkanap, amennyiben később kapom meg a sorszámokat, akkor plusz időre lesz szükség a retusáláshoz.

A fényképeket digitálisan adom át, két méretben, az egyik internetre, a másik nyomtatásra van optimalizálva.

A képeken a retusálás mértékét az ügyfél kérései határozzák meg, a retusálás tartalmazza:

  • bőrpuhítás,
  • ránchalványítás,
  • fogfehérítés,
  • hajigazítás,
  • pattanások és bőrhibák eltüntetése,
  • igény esetén toka eltüntetése, plusz kilók csökkenése

Igen, ebben is számíthatsz rám.

A nyers kép csak félkész munka, így azokat csak vízjelezve, a választáshoz töltöm fel egy oldalra. A nyers képeket a retusált képek átadásakor sem adom át, mivel csak igényes, profi munkát adok ki a kezemből.

Nem kötelező, csak erősen ajánlott, a bőrhibák jobban előjönnek a fényképen, plusz nagyon szép natúr sminket is tudnak készíteni a sminkesek.

Női fotózás

Egyáltalán nem, a pózokat majd mutatom neked, ha nincs saját elképzelés.

Ha titkon vágysz rá és kipróbálnád, akkor abszolút. Majd én gondoskodok arról, hogy lelazulj a fotózás alatt. Az idegesség hamar el fog múlni:)

Nem, olyan arányban készítjük a képeket, ahogy szeretnéd.

Nagyon ritkán néz ki jól egy harisnya a képeken, vagy nem passzol a színe vagy túl csillogós vagy túl matt. Én alapvetően nem szoktam javasolni harisnya használatát, de persze elhozhatod és a fotózáson eldöntjük, hogy használod-e vagy sem. 

Különlegesebb harisnyák fehérneműs fotózáson kiegészítőként viszont nagyon jól mutathatnak.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a plusz személyek zavarhatják a modellt, de természetesen ez a te döntésed.

Érdemes frissen festett hajjal és szép körmökkel érkezni a fotózásra, elég lelombozó lehet egy amúgy szép kép, lenőtt hajjal például. Ezen sajnos utólag retusálással elég nehézkes változtatni. Plusz gondold végig, hogy a szettjeidhez is passzoljon a körmöd, női fotózásra természetesen nyugodtan válassz valami nőies színt.

Nyugodtan hozd el azokat a kellékeket, amik szerinted jól nézhetnek ki a képeken, egy kalap vagy sál abszolút jól használható. Szép cipő, ékszerek, stb. plusz lehetőségeket ad nekünk.

Ami könnyen gyűrődik, azt mindenképpen vállfán, ami nem, az mehet a bőröndbe.

Portré fotózás

A portré fotózáson fókuszban az szerepel, hogy a te egyéniségedet megmutassuk. A pózok esetében nem a nőiesség a lényeg, hanem az, hogy a fényképen az őszinte arcod jelenjen meg és nem kifejezetten a szexi, nőies hatás elérése a cél.
Ha egy Linkedin vagy Facebook profilképre van szükséged vagy esetleg egy cikkhez vagy önéletrajzhoz van szükséged profi fényképre, akkor a portré fotózást válaszd.

Kismama fotózás

Igen, fényképek és méret alapján választhatsz. Ezen a linken érheted el a kismama ruha kínálatot: https://foldeskatalin.hu/valaszthato-kismama-ruhak/

Természetesen szívesen teszek javaslatot az alakod és a színeid alapján.

Természetesen, ha túllépitek az 5 főt, akkor plusz személyenként 2 000 Ft az extra díj, hiszen ez utómunkában is többlet munkát jelent és a helyszínen is.

A stúdiós és a szabadtéri helyszínes listámat is megküldöm neked szívesen, és a választásban is szívesen segítek.

Ha már nagy a pocakod és nehéz a mozgás, mindenképpen beltéri fotózást javaslok.

A kültéri fotózás az időjárásnak való kitettsége miatt nagyobb rugalmasságot kíván, ha már közeledik a gyermeked születésének várható időpontja, nem biztos, hogy érdemes csúsztatgatni, nehogy elmaradjon a végén a fotózás, ha esetleg hamarabb érkezik meg a baba.

Van egy átöltöző sátram, amit szívesen magammal viszek.

Kérésre nagyon szívesen, amennyiben szeretnél fehérneműs kismama képeket, arra is van lehetőség.

Igen, megbeszéljük, hogy mi az, ami passzolna hozzád.

Természetesen. Minden családnak meg van a maga története, egyedi igényekkel is nyugodtan fordulhattok hozzám.

Igen, babacipők, feliratok, stb. Minden kellékem díjmentesen igénybe vehető, előzetes egyeztetés szükséges.

Igen, ennek 8 000 Ft plusz díja van és Budapesten kívül 100 Ft/km díj is fizetendő.

Újszülött fotózás

Beállított fotózás esetében lehet lifestyle jellegű fotókat készíteni, fordítva sajnos nem. A lifestyle fotózás során a hétköznapi pózokban és beállításokban fotózlak titeket, pl. ahogy a kezetekben van a kisbabátok, ahogy megsimogatjátok az arcát, odabújtok mellé, stb. A beállított fotók ezzel szemben leginkább alvó képek, beállított pózokban, a kis kezecskéket és lábacskákat elrendezve, speciális kellékeket használva.

Nagyon jól szokott képeken kinézni, ha mindketten fehér felsőben vagytok, de választhattok más színt is természetesen. Az élénk színeket érdemes lehet kerülni, és jobb minta mentes, egyszínű ruhát felvenni. Újszülött fotózásnál a képeken az néz ki jól, ha otthonos, kényelmes ruhát vesztek fel, hiszen a picivel sem kiskosztümben vagytok otthon, de természetesen ti döntötök.

Igen, az igényeknek megfelelően.

A babát szépen lassan levetkőztetve, wrapokba burkolva, kisruhákban fotózom, a veled megbeszélt sorrendben. Végig próbálom alvó állapotban tartani, viszont mivel ez részben a babától is függ, hozzá igazodva haladunk a fotózással. Kérésetekre óránként plusz 5 000 Ft-os rendelkezésre állási díjon tovább maradok veletek, ha kicsúsznánk az időből.

Családi fotózás

Amennyiben 1 hónapon belül keresünk új időpontot, akkor a módosítás díjmentes. Ha ez nem valósul meg, akkor a fotózás árának 30 %-a felszámolásra kerül.

Igen, ha szeretnétek. Kérlek arra törekedjetek, hogy a fotókon is szépen mutató játékokat hozzatok és természetesen a kedvenc játékok is jöhetnek, azokra később úgyis emlékezni fog az egész család.

A legfontosabb a jókedv. Ezen kívül a gyerekek kedvenc nasiját és üdítőjét, ha esetleg szükség lenne a bevetésükre 🙂

Igen, viszont a fotózás nagy részében elkapott pillanatképek rögzítésére törekszem, hidd el, ahogy az évek múlnak értékelni fogod, hogy a kamerába néző, mosolygós képek mellett a ti, közös, intim pillanataitok is meg vannak örökítve.

Én mindent megpróbálok bevetni, hogy ha esetleg valamiért rossz hangulat alakul ki, annak ellenére sikerüljön vidám képeket készíteni rólatok.

Mivel általában nem szeretik, óránként 1 átöltözést szoktam maximum javasolni.

Alapvetően 5-en tudtok jönni a fotózásra. Természetesen, többen is jöhettek, ez esetben viszont plusz személyenként 2 000 Ft felárat szükséges fizetni.

Természetesen. Minden családnak meg van a maga története, egyedi igényekkel is nyugodtan fordulhattok hozzám.

A stúdiós és a szabadtéri helyszínes listámat is megküldöm neked szívesen, és a választásban is szívesen segítek.

Azoknál a babáknál, akik nagyon mozgékonyak és szabadtéren esetleg a fotózás ideje alatt végig csak futnánk utánuk, beltéri fotózást szoktam javasolni.
A pici babáknál a hőmérséklet miatt a stúdió az ideális választás. Azt kell végiggondolni, hogy a gyermekeidhez melyik megoldás passzol inkább.
Nagyon visszahúzódó gyerekek esetén az otthonodban is fotózhatunk.