Milyen a jó portré kép? 3. rész

Mindenekelőtt magas minőségű.

Számomra a minőség elsődleges fontosságú. Mitől minőségi egy fénykép számomra?

1. Professzionális kamerával és objektívvel készült. Nikon és Canon gépem is volt már, most majdnem a legújabb Sony fényképezőgéppel fotózom. Emellett kifejezetten portrézáshoz ideális, 85 mm-es objektívet használok, aminek gyönyörű rajzolata van.

2. Színkártyát használok a fotózások alatt. Ez biztosítja, hogy a fényképeken a valóságnak tökéletesen megfelelő színek köszönjenek vissza.

3. Évekig tanultam profi fényképészektől, magyar és külföldi tanfolyamokon és workshopokon a retusálás igazán összetett folyamatát. Ennek köszönhetően úgy retusálom az arcokat, hogy megmaradnak a vonások, nem látható apró módosítások által egyszerűen csak tökéletesítem a képet. A retusálással kapcsolatos igényeket pedig az ügyfeleimmel egyeztetem az utómunka előtt, így mindenki magának döntheti el, mekkora és milyen módosítást szeretne a képeken, az eredeti képhez képest.

4. A fényképeket internetre és nyomtatásra optimalizált verzióban is átadom. Így akár nyomtatott sajtóban, vagy internetes felületen is tökéletes lesz.

Ha kedvet kaptál a fotózáshoz, akkor lépj kapcsolatba velem a Kapcsolat menüponton keresztül, vagy az alábbi elérhetőségeim bármelyikén!

További tartalomért tekintsd meg a többi bejegyzésemet is: